Vijf eindejaarstips voor 2020

19-11-2020
Vijf eindejaarstips voor 2020

De feestdagen-hectiek nadert, maar toch kan het lonend zijn om een aantal acties nog voor de jaarwisseling op te pakken.

Al is de decembermaand een drukke maand met alle feestdagen, toch is het goed om als ondernemer nog even de tijd te nemen om een aantal zaken te bekijken. Want sommige acties kun je het beste voor 31 december nog oppakken. 

Hieronder staan alvast vijf eindejaarstips, maar we hebben er nog veel meer! Wil je een volledig overzicht van alle eindejaarstips ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@colmur.nl o.v.v. Eindejaarstips. 

  1. Als je met jouw bedrijf in betalingsproblemen bent gekomen door de coronacrisis kan je nog tot en met 31 december 2020 bijzonder uitstel van belastingbetaling aanvragen. Ook kan je de eerdere aanvraag voor bijzonder uitstel van belastingbetaling verlengen. Vraag het uitstel of de verlenging op tijd aan.
  2. Zit je dit jaar met jouw investeringen net onder de minimumgrens van € 2.401, dan kan het lonend zijn een voorgenomen investering iets te vervroegen zodat je toch voor de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) in aanmerking komt. Het kan zomaar 28% KIA opleveren over het totaal aan investeringsverplichtingen.
  3. Liquiditeiten met een laag rendement, zoals jouw bedrijfsbankrekening, kun je beter pas na 31 december overbrengen naar je privévermogen. Op die manier voorkom je de relatief hoge belasting in box 3. Hierbij wordt gekeken naar o.a. jouw banksaldi in privé op 1 januari 2021.  
  4. De ontwikkelingen rond de Brexit zijn een beetje naar de achtergrond verdwenen door de corona crisis, maar een goede voorbereiding blijft echter noodzakelijk. Zeker nu er op 31 december 2020 definitief een einde komt aan de overgangsperiode waarin voor het VK nog de EU-regels en -wetten gelden. Doe de Brexit Impact Scan en kijk wat de gevolgen zijn voor jouw bedrijf. Deze is te vinden op de website brexitloket.nl
  5. Staak je jouw eenmanszaak of VOF in 2020? Voorkom dan directe afrekening door de stakingswinst om te zetten in een lijfrente. Betaal je de premie in 2021, dan is de lijfrente nog aftrekbaar in 2020, mits je betaalt vóór 1 juli 2021. Het is ook mogelijk om de oudedagsreserve (FOR) om te zetten in een lijfrente.

 

Contact gegevens

(0031) 6 526 05 303
info@colmur.nl

Adres

Torenallee 45 (postvak 58)
5617 BA Eindhoven

Inzicht begint met overzicht

Meer weten over de diensten of organisatie van Colmur?

Contact