Colmur Nieuws

Verlaag je vermogen in box 3

De rente over je spaargeld daalt al jaren, en er gaan zelfs geruchten over een negatieve spaarrente. En al zijn er plannen om het systeem van belastingheffing over vermogen in box 3 in 2022 grondig te herzien, zal de komende jaren gewoon nog met een fictief rendement worden gerekend. Hoe kun je hierop besparen? Lees verder.

Vijf eindejaarstips voor 2020

De feestdagen-hectiek nadert, maar toch kan het lonend zijn om een aantal acties nog voor de jaarwisseling op te pakken. Lees verder.

BTW webshops en platforms

Per 1 juli 2021 zijn een aantal wijzigingen aangekondigd op het gebeid van de BTW wetgeving. Er wordt in Europees verband op aangedrongen om deze wijzigingen verder uit te stellen tot 1 januari 2022, maar toch is het goed om nu alvast stil te staan bij de aangekondigde maatregelen. Lees verder.

BTW uit niet-EU-landen

Wanneer je goederen afneemt uit landen buiten de EU, betaal je hierover BTW bij ontvangst van deze goederen. Als ondernemer kun je deze BTW bij de eerstvolgende BTW aangifte weer terugvragen. Het betekent echter wel dat je bij bijvoorbeeld een kwartaalaangifte je geld soms pas drie maanden later kunt terugvragen. Lees verder.

Omzetbelasting/BTW: De KOR verandert per 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 verandert de Kleine Ondernemersregeling (KOR). Vanaf dan kunnen Nederlandse ondernemers met een jaaromzet van minder dan € 20.000,- kiezen voor een vrijstelling voor de BTW. Deze regeling gaat ook gelden voor stichtingen, verenigingen en bv's. Lees verder.

Btw-identificatienummer per 1 januari 2020

In het najaar van 2019 ontvangen alle eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer. Dit heeft niet alleen gevolgen voor deze ondernemers, maar ook voor hun klanten en leveranciers. Lees verder.

Contact gegevens

(0031) 6 526 05 303
info@colmur.nl

Adres

Torenallee 45 (postvak 58)
5617 BA Eindhoven

Inzicht begint met overzicht

Meer weten over de diensten of organisatie van Colmur?

Contact